Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський висловився щодо особливого статусу Донбасу

  • 04.07.2020, 18:15
  • 1 397

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія не може вимагати від України надання особливого статусу Донбасу

Про це Зеленський заявив 4 липня під час візиту до Южного, Одеської області, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«По-перше, ніхто від України нічого не може вимагати, ми — незалежна країна. Мені здається, що тут всім потрібно попрацювати над риторикою. Тим паче, що це міжнародна риторика», — сказав президент на брифінгу, відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація про вимогу Російської Федерації до України представити закон про особливий статус Донбасу до 6 липня.

Крім цього Зеленський зазначив, що поки що не готовий повноцінно коментувати зустріч радників лідерів держав Нормандського формату 3 липня в Берліні.

«Я знаю, що зустріч минула дуже непогано, предметно. Більше нічого наразі коментувати. У нас буде нарада, з паном Єрмаком ми сьогодні тільки прилетіли в Одесу і ще детально не обговорювали це питання», — додав Зеленський.

Читайте також: Терористи рознервувалися не на жарт: відбулося чергове засідання ТКГ за участі переселенців як представників ОРДЛО

Нагадаємо, 17 червня глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що «українська делегація представила перший законопроєкт «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»

Схожі новини