Передплата 2024 «Добрий господар»

Спіть спокійно…

Смачні напої зроблять ваш сон міцнішим та допоможуть зняти стрес після важкого дня

Повноцінний щоденний сон необхідний організму для злагодженої роботи всіх органів та систем. Люди, які страждають від порушення сну, більш схильні до розвитку хвороб, ожиріння, депресій, вони важче переносять стрес, почуваються млявими і втомленими. Тож нормалізація сну — першочергове завдання.

Тепле молоко допомагає за­снути і дітям, і дорослим. Мо­локо містить триптофан, речо­вину, що допомагає не лише швидко заснути, а й знімає на­пругу. Триптофан сприяє виро­бленню серотоніну, який від­повідає за відчуття щастя та благополуччя. Тепле молоко перед сном зменшує кількість нічних пробуджень та допома­гає м’язам менше скорочувати­ся уві сні, запевняють експерти.

Мигдальне молоко до­поможе розслабитися пе­ред сном і швидше заснути. Олію мигдалю використову­ють для лікування безсоння у низці країн. До того ж миг­дальне молоко містить трип­тофан, який допомагає нор­малізувати сон.

Ромашковий чай — уні­версальний засіб для зміц­нення організму, підвищення життєвого тонусу, імунітету. Ромашка допомагає за нер­вової перенапруги та стресу. Вчені з’ясували — ромашко­вий чай допомагає повністю подолати безсоння протягом двох тижнів.

Чай з кореня валеріани допоможе налагодити режим сну. Однак слід пам’ятати, що валеріану не можна вживати вагітним жінкам та поєднува­ти з алкоголем.

До речі, британські вчені з Університету Кіля внаслідок дослідження з’ясували, що спати більше за норму — понад 8 годин, також небезпечно.

Схожі новини