Передплата 2024 «Добрий господар»

Завдяки вживленим чіпам платить… рукою

Італієць Маттіа Кофетті вірить, що у підшкірних електронних пристроїв — велике майбутнє

Замість картки італієць приставляє до платіжного термінала руку, під шкіру якої вживлені мікрочипи. Фото YouTube
Замість картки італієць приставляє до платіжного термінала руку, під шкіру якої вживлені мікрочипи. Фото YouTube

35-річний житель Бріанци (Ломбардія) став першим італійцем, якому імплантували в руку мікрочипи. Тепер йому не потрібні банківські картки й картки-ключі. Завдяки п’яти вживленим чіпам Маттіа Кофетті платить у супермаркетах, відчиняє двері свого будинку й проходить крізь «рамку» спорткомплексу.

«Мікрочипи, вживлені під шкіру, нікого не повідомляють про те, де ви перебуваєте, — розвіює міфи експерт із інформаційної безпеки Маттіа Коффетті. — Ці мікрочипи працюють так само, як ті, що у банківських картках. Просто ці чіпи під вашою шкірою, тож коли платите за покупки, можете обійтися без цих карток».

Кофетті також розповів італійським ЗМІ, що своїм прикладом спростовує «страшилки» противників ковідної вакцинації. «Антивакцинатори говорили, що місце на руці, де вам зробили щеплення, намагнічується, — нагадав Маттіа. — Я на власні очі бачив людей, які намагалися притягнути різні предмети, щоб довести цю абсурдну тезу»…

Мікрочипи, які імплантували італійцеві, коштують кількасот євро, і схожі на ті, які вживляють котам і собакам (аби тварин можна було ідентифікувати). «Використовую вживлені мені чіпи для оплати покупок і послуг, збирання даних й обміну ними, — розповів Кофетті. — Підшкірні мікрочипи мають безмежні потенційні можливості, особливо в галузі медицини».

За словами італійця, у майбутньому за допомогою підшкірних чіпів лікарі стежитимуть за життєво важливими показниками людини, якій їх імплантують, і зможуть вчасно помітити, коли в організмі станеться збій. Зокрема, Кофетті вірить, що ця технологія дозволить створити ефективні ліки від хворіб Паркінсона й Альцгеймера.

Схожі новини