Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Парижі пройшов Марш єдності

  • 11.01.2015, 18:37
  • 1 048

Марш солідарності пройшов проспектом Вольтера від площі Республіки до площі Нації.

Очолили колону світових політиків Ангела Меркель, Франсуа Олланд та прем'єр Італії Маттео Ренці. Поруч із ними — президент України Петро Порошенко.

Ходу колони на чолі з політиками час від часу переривали оплески людей, що заповнили прилеглі до акції вулиці, площі, вийшли на балкони будівель. Судячи з трансляції маршу, колона періодично ненадовго зупинялась, в цей час над нею чути гурків чи то літаків, чи гелікоптерів.

На площі Республіки у Парижі для участі у марші солідарності зібралися сотні тисяч людей, повідомляє газета Le Parisien.

На початку маршу на площі Республіки зібралося кілька сотень тисяч людей. Натовп переповнив площу, найближчі вулиці, людей повно в підземних переходах поблизу площі. При цьому маніфестанти продовжують прибувати.

Рух транспорту ускладнений навіть на тих вулицях, де його не перекривали.

"Європа кине виклик світовому тероризму і виграє" — зазначив у своєму виступі прем’єр Італії Маттео Ренці.Весь день до Франції прибували глави держав, прем'єр-міністри, очільники МЗС, політики різних країн.

Перед початком маршу президент Франції Франсуа Олланд зустрівся з світовими політиками в Єлисейському палаці.

"Сьогодні Париж став столицею світу" — сказав він.

Напередодні у містах Франції пройшов ряд акції присвячених жертвам терактів у Парижі, в цих акціях взяло участь 700 тис. людей.

Французька поліція напередодні заявила, що заходи безпеки під час маршу забезпечуватимуть 5,5 тисяч правоохоронців.

Схожі новини