Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель: "Дії Росії загрожують миру в Європі"

  • 26.11.2014, 14:14
  • 900

Дії Росії в питанні української кризи ставлять під питання мир в Європі, вважає канцлер Німеччини Ангела Меркель

"Поведінка Росії ставить під питання європейський мирний порядок і порушує міжнародне право" — заявила Меркель, яку цитує РІА "Новости" в середу на засіданні в бундестазі.

За словами Меркель, Росія порушує територіальну цілісність України за допомогою "прямої або непрямої участі в боях в Донецьку і Луганську" незважаючи на те, що взяла на себе зобов'язання захищати цю цілісність "згідно з Будапештським меморандумом 1994 року".

Вона також зазначила, що потенційні складнощі, які можуть виникнути між Москвою і Києвом через зближення України з Європою, не можуть бути підставою для нинішньої політики Росії стосовно Криму.

"При всіх складнощах, які без найменшого сумніву можуть з'явитися в торгових відносинах України і Росії при підписанні договору про вільну торгівлю між Києвом та ЄС, про які я постійно говорила з російським президентом, повинно бути ясно: ніщо з цього не виправдовує анексії Криму" — сказала канцлер.

Нагадаємо, напередодні Меркель заявила, що санкції щодо Росії будуть необхідні доти, поки внесок Москви в розв'язання українського кризи не стане значним. За словами канцлера, незважаючи на те, що існуючі обмеження завдають шкоди економіці як Росії, так і Німеччини, відмовлятися від них поки передчасно.

Схожі новини