Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єврокомісія: "Газпром" не йде на поступки"

  • 22.09.2014, 19:12
  • 1 033

Єврокомісія продовжує проведення розслідування проти ВАТ "Газпром", якому висунуті претензії у неконкурентній діяльності на європейському ринку.

Про це заявив у понеділок представник Єврокомісії Антуан Коломбані, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"У нас тривали дискусії з "Газпромом" про можливість вирішення претензій Єврокомісії через зобов'язання, що передбачено нашими процедурами. Але це не принесло результатів, і тому такі переговори призупинені", — заявив він.

При цьому представник Єврокомісії наголосив, що розслідування активно триває.

Нагадаємо, у вересні 2012 року Єврокомісія започаткувала розслідування щодо можливого порушення ВАТ "Газпром" правил вільної конкуренції на газових ринках країн Центральної і Східної Європи.

Європейська сторона висунула російському постачальнику газу підозру про зловживання монопольним становищем на енергетичних ринках восьми країн-членів ЄС.

Єврокомісія розслідує три можливі випадки антиконкурентних дій "Газпрому". Це, зокрема, перешкоджання вільним поставкам газу та диверсифікації шляхів його постачання, а також встановлення необгрунтованих цін на газ для споживачів через прив'язки їх до вартості нафти.

Законодавством ЄС з питань конкуренції не передбачаються часові обмеження розслідування антиконкурентної поведінки. Тривалість антимонопольного розслідування залежить від багатьох чинників, включаючи складність справи, якою мірою компанія співпрацює з Єврокомісією і застосовує право на захист.

Схожі новини