Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вирили до банку… підземний тунель!

Грабіжники банку у Львові вже платили майже мільйонну заставу і вийшли із СІЗО

Фото поліції
Фото поліції

За сценарієм цього зухвалого пограбування банку можна знімати фільм. Втім, схоже грабіжники і надихалися відповідними кінокартинами. Нагадаємо, 25 березня у Львові двоє чоловіків пограбували банк «Південний», що на вул.В. Великого. Грабіжники все спланували ретельно, але, як часто буває у таких випадках, завадив ідеальному пограбуванню випадок… Двох зловмисників взяли на гарячому. Франківський районний суд м. Львова обрав їм запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави — 363 тисячі 360 грн.

Обласна прокуратура оскаржила це рішення в апеляції, двом підозрюваним львів'янам — Віктору Т. та Юрію Б. призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести по майже мільйону гривень застави! Їх підозрюють у викраденні з банку близько 86 млн грн, а ще дорогоцінних металів (правоохоронці встановлюють точну суму збитків).

Як повідомили журналістці «ВЗ» в обласній прокуратурі, підозрювані вже сплатили заставу — по 908 тисяч 400 грн, і вийшли із СІЗО.

Цікаво, чи мали зловмисники спільників у банку? Втім, слідство триває.

Про деталі резонансного злочину

Як дізнались журналісти «ВЗ», це був вкрай не банальний злочин. Чоловіки орендували підвал недалеко від банку на вул. В. Великого. І почали рити… тунель. Виглядало так, ніби роблять ремонт у підвалі, відтак на «майстрів» ніхто уваги не звертав.

Зловмисники вирили підземний тунель прямісінько у банк. Перед пограбуванням вони неодноразово пошкоджували у банку сигналізацію, для того, щоби збити з пантелику охорону. Охорона приїжджала. все перевіряла, все було нормально, і їхала…

Коли зловмисники уже грабували банк, спрацювала сигналізація. Охорона знову приїхала. Подивились ззовні, що замок на дверях банку висить, все тихо, тож подумали, що це черговий глюк сигналізації. Всередину банку охоронці не заходили.

А «спалились» винахідливі грабіжники банально. Коли виносили великі пакети з грошима з підвалу, їх випадково побачив чоловік, який палив на балконі. Ці двоє йому здалися підозрілими. Все-таки воєнний стан, чоловік подумав, може, готують якусь диверсію… І про всяк випадок зателефонував до поліції. Якби цей пан не вийшов викурити цигарку, зловмисникам би все вдалося…

За словами заявника, вони сіли в автомобіль «Опель» та поїхали в напрямку вулиці Стрийської. Співробітники відділу диспетчерської служби поліції Львівщини негайно передали орієнтування на автомобіль, на якому поїхали зловмисники, усім службам та підрозділам поліції. На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група Львівського районного управління поліції № 2, також до розшуку втікачів були залучені співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини.

Один із екіпажів помітив втікачів на зустрічній смузі руху, розвернувся та почав переслідування. Проте, за декілька хвилин, особи покинули
транспортний засіб на вулиці Городоцькій. Вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», правоохоронці встановили місцеперебування автомобіля зловмисників, напрям його руху та передали цю інформацію екіпажам патрульної поліції, які невдовзі затримали їх на вулиці П’ясецького.

Чоловіки мали із собою радіостанцію, пінцети, ножі, рукавички, балаклави та засоби для відкриття. У наплічниках лежали гроші та ювелірні вироби.

Особи чоловіків встановлені - ними виявились двоє львів'ян віком 31 та 40 років. Правоохоронці вилучили у них речові докази причетності до вчинення злочину — гроші та ювелірні вироби, викрадені з банку, молотки та інше.

Схожі новини