Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідери Меджлісу вирішили співпрацювати з кримською владою

  • 31.03.2014, 18:46
  • 769

Відповідне рішення було прийняте на позачерговій другій сесії Курултаю шостого скликання у суботу в Бахчисараї.

.

Протягом сесії більшість делегатів виступали на підтримку територіальної цілісності України, проти співпраці з владою Криму і проти її визнання. Однак, за пропозицією керівників Меджлісу, в підсумку, Меджлісу були надані повноваження визначати кандидатури до органів влади від кримських татар.

Делегати, які закликали за співпрацю з нинішньою владою Криму, пояснювали це тим, що зараз необхідно «тримати руку на пульсі», мати контроль над тим, що відбувається на півострові.

У свою чергу власник кримськотатарського телеканалу АТР, бізнесмен і меценат Ленур Іслямов, виступаючи на сесії Курултаю, відкрито запропонував свою кандидатуру на посаду віце-прем'єра, пояснюючи це тим, що він має російське громадянство, і так захищатиме свій народ.

Поки немає офіційних даних щодо того, кого рекомендував Меджліс на співпрацю з проросійською владою Криму. За словами керівника прес -служби Меджлісу Лілії Муслімової, інформацію щодо кандидатур, ймовірно, оприлюднять на цьому тижні.

Однак, не чекаючи офіційного повідомлення Меджлісу, ці кандидатури вже озвучив «перший віце-прем'єр» самопроголошеного кримського уряду Рустам Теміргалієв. На своїй сторінці у Фейсбуці він написав, що «будуть розглянуті кандидатури Ленура Іслямова на віце-прем'єра, Заура Смирнова — головою Рескомнацу, Ремзі Ільясова на віце-спікера Держради, Сафуре Каджаметової на голову Комісії у справах національностей парламенту».

За словами Р. Теміргалієва, призначення цих кандидатур буде обговорюватися в найближчу середу на сесії самопроголошеної «Державної ради Республіки Крим».

Однак, як повідомляється, через деякий час Р. Теміргалієв видалив цей пост.

Зазначається також, що крім рішення про співпрацю, на Курултаї також було оголошено про початок створення (відновлення) національно-територіальної автономії в Криму. Однак у тексті відповідної постанови не вказується, у складі якої саме держави утворюватися ця автономія.

Схожі новини