Передплата 2024 ВЗ

Окупація мізків

Від шизоїдної пропаганди російських ЗМІ люди божеволіють

Рятуючись від голоду, зубожілі через політику нової влади українці, вишиковуються у черги до соціальних їдалень. Українські військові частини у Криму стоять покинуті або ж дружно присягають на вірність кримській владі. Озброєні до зубів бандерівці вдираються у домівки кримчан і знищують їхні паспорти, намагаючись зірвати референдум про приєднання Криму до Росії. Через події в Україні почастішали випадки психічного буйства серед росіян. Особливо вразливі вже й на собак почали кидатися. Таку інформаційну «клізму» щодня влаштовують читачам і глядачам центральні російські телеканали, інформагентства, інтернет-видання. Від такого асортименту вже через годину перегляду заворот мізків відчувається. Судіть самі («ВЗ» пропонує вибране з найодіозніших російських «зомбоящиків», інформація на яких — наче під копірку).

Видання vesti.ru своєю шизоїдною пропагандою навіть сумнозвісний телеканал «Россия 24» переплюнуло. Чого лише варта новина про те, як перезбуджений через події в Україні житель російського Ліпецька ледь не розірвав, мов Тузик грілку, бідолашного собаку. «42-річний чоловік в одних трусах бігав по вулиці, збивав рекламні конструкції, а потім і взагалі накинувся на собаку бійцівської породи і покусав його. На щастя, собака був у наморднику. Господар злякався, але намордник не зняв, інакше була б кривава бійня. Собака досі у шоку — злякалася. Зі слів цивільної дружини дебошира відомо, що усі минулі вихідні її співмешканець майже без сну провів біля комп’ютера, переписуючись з друзями і родичами з приводу подій в Україні». Дивно, що після такої новини у стрічці «зомбоновин» продовження не з’явилося. Під заголовком: «Ліпецькі захисники тварин обурені нападами озброєних зубами бандерівців на беззахисних чотирилапих».

У «прелюдії» до історії з покусаним собакою її «сочинители» нагадали про інший жахливий випадок, який стався в одному з банків Калуги. Один співробітник розтрощив іншому голову. Здогадайтеся з трьох разів, через що. Ну, звісно ж, через суперечку про події в Україні. Скоро російські «зомбоящики» подаватимуть хроніки жахів з пологових будинків. А-ля «породілля повісилася на пуповині, протестуючи проти бандерівського розгулу в Україні».

Та якби там тільки бандерівського! Подивишся російські новини, то у Києві — ціла інтернаціональна армія з радикалів. Навіть шведські націоналісти приєдналися. А київські «ніндзі» вже орудують у Криму. Агентство «ИТАР-ТАСС» розтрубило про затримання у Севастополі провокаторки-киянки, в якої знайшли два ножі і сюрикен («зірочка» для метання, як у старих фільмах про ніндзя).

З приходом нової влади, «віщають» російські «зомбоящики», в Україні почалися масові переслідування тих, хто «наважився сперечатися з майдан-владою». «Рахунок злочинів проти неугодних вже на десятки йде, — читаю у новинах. — Тих, хто вибирався з палаючих автобусів, били арматурою, бейсбольними битами. Таке довелося пережити кримчанам, які з прапорами і транспарантами поїхали до Києва на мирний антимайданівський мітинг. Озброєні у масках люди з Західної України почали стріляти дробовиками і нарізними стволами. У нас один водій поранений. Іншого переїхала машина», — розповідає командир роти самооборони Сімферополя. «Автобуси зупиняли, закидували «коктейлями Молотова». Представники «Правого сектору», бандерівці били людей, ставили на коліна, прострілювали ноги. Ми цю владу не визнаємо. Вважаємо, що це — військовий переворот», — заявляє військовий пенсіонер Михайло Шеремет».

Один за одним спливають у російських «мізкопромивальниках» режимники Януковича. «Біглий» екс-голова СБУ Олександр Якименко розпинався в ефірі «России 24» про американських агентів у новій українській владі і про те, як Майдан «фарширували» мішками доларів. «Нам, як спецслужбі, було помітно значне збільшення дипломатичної пошти, яка почала надходити у різні посольства, — «просвіщав» росіян Якименко. — Після таких поставок на Майдані з’явилася іноземна валюта — долари США вже нового зразка. Й у найближчих обмінниках ця валюта почала з’являтися».

Засвітився у російському ефірі і колишній в.о. прем’єра Сергій Арбузов. Бачу, каже, як на Україну насувається чергова катастрофа. Третє око підказало Арбузову, що на українців чекає соціальна біда, бо нову владу, бачите, засліпило міжнародними позиками, і вона забула про людей. Не Арбузов, а українська Кассандра! У російських новинах його пророцтва вже збуваються. Вулиці українських міст кишать зубожілим, голодним народом. «У соціальних їдальнях Одеси, — пишуть vesti.ru, — справжні черги за безкоштовними обідами. Вулицями Києва їздять соціальні патрулі громадських організацій — намагаються нагодувати бідних».

А тим часом «казаки», які створили на в’їздах до Криму «антибандерівські» кордони, смакують домашній борщик, закушуючи хлібом зі свіженьким сальцем. Годують «русских защитников» місцеві жителі. «Допомагаємо, чим можемо. Ми маємо бути з Росією, — каже жінка, яка стоїть поруч з «казаком», — малюють красиві картинки «зомбоящики». Про те, як кримчани допомагають заблокованим в українських частинах військовим, звісно ж, нічичирк.

Та які там заблоковані частини?! Російські новини голосять, що українські військові у Криму як не втекли з місць служби, то перейшли на бік «легітимної кримської влади». «Українська армія стрімко рідшає. Солдати й офіцери переходять на бік кримського народу. З жителів Криму, які донедавна служили в армії України, створені цілі підрозділи. Флагман флоту ВМС України «Гетьман Сагайдачний», який втік до Одеси, залишився майже без екіпажу».

Російська пропаганда встигла не лише українську армію «розформувати», а й ледь не весь український флот «загнати». «Міністерство оборони України, — подають новинні стрічки, — терміново розпродує кораблі, у тому числі списані, які базуються у Криму. Налякали Київ заяви кримської влади про плани націоналізувати українську держвласність на території півострова. Нова влада країни і так втратила контроль над половиною свого флоту — більшість суден стоїть у порту Севастополя, а їх команди перейшли на бік Криму». Якщо така «жара» пішла, пильнували б росіяни свої кораблі, які у Криму затопили (щоб заблокувати вихід у море українським суднам). А то і їх українське Міноборони у поспіху продасть.

Он, свої «чесні» російські телеканали не впильнували від «бандерівських рук». Тепер галасують про чорну цензуру в Україні, через яку «святе» російське телебачення у кабельних мережах утискають. А українці, мовляв, без улюблених російських «кнопок» жити не можуть. Ось і кинулися супутникові антени встановлювати. «Українці ставлять «тарілки», не очікуючи, коли телебачення відключать. Усмішка на обличчі монтажника не тому, що замовлень побільшало, а тому, що систему перехитрили. «Ремонтую, налагоджую. Хочу, щоб були російські канали. Замовляють багато, попит великий», — каже майстер». А як же без супутникових «тарілок», коли у Криму стільки «зелених чоловічків» приземлилося?! Треба ж якось на контакт з НРО (неопізнаними російськими окупантами) виходити.

Поки російські «гуманоїди» окопуються на кримській землі, до них підтягуються російські «гуманітарії». У новинах «мейд ін раша» щодня розповідають, як росіяни піклуються про братів своїх кримських, завалюючи їх гуманітарною допомогою. Послухати, то від тої «гуманітарки» на півострові вже яблуку ніде впасти. «Ні шторм у Керченській протоці, ні зламаний двигун в однієї з фур, ні мінлива кримська погода не завадили колоні з Росії добратися до Севастополя. Сім фур привезли у місто намети, спальні мішки, теплі речі й обмундирування для загонів самооборони, які несуть цілодобову вахту на блокпостах. Під лозунгом «Захисникам Севастополя» у дар місту передали кілька будинків на колесах. Разом з колоною приїхала і група добровольців з Волгограда. За їхніми словами, росіяни своїх у біді не залишають». Ще Крим до Росії не приєднали, а Волгоград вже до Севастополя переселяється. Тільки б з кубанськими козаками за квартирки на кримських курортах не погризлися. Козачки вже собі житло приглядають, в якому жити зібралися, виселивши звідти кримчан. А тут — конкуренти з Волгограда «намалювалися».

Схожі новини