Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оприлюднено указ Турчинова про зупинку референдуму в Криму

  • 08.03.2014, 12:54
  • 932

На сайті президента оприлюднили указ Турчинова про зупинку референдуму в Криму

У парламенті Криму раніше вимагали показати їм указ

На сайті президента близько 13:00 п'ятниці оприлюднили указ в.о. голови держави Олександра Турчинова про те, що зупинено чинність постанови Верховної Ради Криму про вихід АРК зі складу України та призначення референдуму.

"Зупинити дію Постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року №1702-6/14 "Про проведення загальнокримського референдуму" як такої, що не відповідає Конституції та законам України", — йдеться в тексті указу.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Про те, що дію постанови кримського парламенту зупинено, Турчинов повідомив у зверненні до українців увечері в четвер.

У відповідь юридичне управління секретаріату Верховної Ради Автономної Республіки Крим уранці в п'ятницю заявило, що оскільки указ досі не видано і не оприлюднено згідно зі встановленим порядком, висловлювання в.о. президента України Олександра Турчинова є нікчемними і не передбачають правових наслідків.

"Роз'яснюємо, що, відповідно до частини 2 статті 137 Конституції України про мотиви невідповідності нормативно-правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим Конституції України та законам України, президент України може зупинити дію нормативно-правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності. Оскільки відповідний указ в.о. президента України дотепер згідно з установленим порядком не видано й не оприлюднено, а конституційне подання про конституційність Постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року "Про проведення загальнокримського референдуму" до Конституційного суду України не подано, висловлювання в.о. президента України Олександра Турчинова є нікчемними і не передбачають правових наслідків", — сказано в роз'ясненні.

Джерело: lb.ua

Схожі новини