Передплата 2024 ВЗ

Найкраща спортсменка України — Ярослава Магучіх

Це звання АСЖУ присудила 22-річній стрибунці у висоту з Дніпра вже вдруге поспіль

У серпні українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх завоювала “золото” на чемпіонаті світу в угорському Будапешті. Фото xsport.ua
У серпні українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх завоювала “золото” на чемпіонаті світу в угорському Будапешті. Фото xsport.ua

За підсумками 2023 року десятку найкращих атлетів України за версією АСЖУ (Асоціації спортивних журналістів України) очолила стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

У серпні, нагадує Sportarena, Магучіх із результатом 2,01 ме­тра завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу в угорсько­му Будапешті. Крім того, протя­гом 2023-го Ярослава виграла три етапи «Діамантової ліги» (у марокканському Рабаті, китай­ському Сямені й бельгійському Брюсселі), а також Суперфінал цього престижного турніру.

У жовтні Ярослава Магу­чіх увійшла до фінальної трійки у номінації «Найкраща легко­атлетка 2023 року» (за версі­єю European Athletics), а також була серед претенденток на звання найкращої легкоатлетки року за версією World Athletics.

Також Асоціація спортив­них журналістів України визна­чила найкращу, за своєю вер­сією, українську команду 2023 року. Нею стала молодіжна збір­на України з футболу (U-21). Наші футболісти під керівни­цтвом Руслана Ротаня виборо­ли «бронзу» молодіжного Євро-2023 і путівку на Олімпіаду-2024 у французькому Парижі.

Топ-10 українських спортсменів 2023 року

(версія АСЖУ)

  1. Ярослава Магучіх (легка атлетика)
  2. Марина Бех-Романчук (легка атлетика)
  3. Ольга Харлан (фехтування)
  4. Олександр Усик (бокс)
  5. Людмила Лузан (веслу­вання на байдарках та каное)
  6. Ілля Ковтун (спортивна гімнастика)
  7. Анжеліка Терлюга (карате)
  8. Еліна Світоліна (теніс)
  9. Жан Беленюк (греко-рим­ська боротьба)
  10. Георгій Судаков (футбол)

Схожі новини