Передплата 2024 ВЗ

Ярослава Пастернака пам’ятатимемо

В приміщенні львівського Палацу спорту «Галичина», завершився ювілейний, 20-й, юнацький турнір з баскетболу, присвячений пам’яті одного з провідних спортивних журналістів України Ярослава Пастернака (15.12.1958 — 26.01.2004)

Команда «ЛОДЮСШ-Віта Агро 1» - переможець ювілейного Меморіалу Ярослава Пастернака-2023.
Команда «ЛОДЮСШ-Віта Агро 1» - переможець ювілейного Меморіалу Ярослава Пастернака-2023.

Ярослав Пастернак після важкої хвороби передчасно пішов з життя, коли йому було лише 45 років. Славік, як звали його колеги та друзі, до останнього дня працював у газеті «Високий Замок», очолюючи відділ спорту. І назавжди залишився у пам’яті всіх, хто його знав, справжнім професіоналом своєї справи та дотепною, веселою людиною, яка завжди намагалася йти на зустріч людям. Ярослав Іванович багато приділяв уваги проблемам і футбольного клубу «Карпати», ще у середині 90-х років започаткувавши редакційні зустрічі керівництва та гравців «зелено-білих» з уболівальниками. Разом з тим, Славік Пастернак був подвижником аматорського та дитячо-юнацького спорту.

Цього року у відкритому чемпіонаті області брали участь чотири команди юнаків 2011—2012 років народження. Переможцями Меморіалу стали юнаки «ЛОДЮСШ-Віта Агро 1», яких тренує Дмитро Янковенко. До речі, нинішній наставник львівських баскетболістів колись сам брав участь у цьому турнірі і ставав переможцем. Крім традиційних кубків та медалей організатори турніру подбали і про індивідуальні призи. В команді переможців приз найперспективнішого гравця отримав Олександр Лис, найкращого гравця — Тадей Гринчишин, найкращого гравця турніру — Марко Клюк.

Друге місце посіла «Баскетбольна академія Сергія Ліщука» (Рівне). Приз найперспективнішого гравця отримав Артем Процюк, найкращого гравця — Максим Романюк. Третє місце зайняла КДЮСШ з ігрових видів спорту ТМР-БК (Тернопіль). Приз найперспективнішого гравця отримав Олександр Возний, найкращого гравця — Андрій Галиш. І на четвертому місці завершили турнір юнаки «ЛОДЮСШ-Віта Агро 2». Приз найперспективнішого гравця отримав Микита Івашко, а найкращого гравця — Олександр Бучко.

Головним багаторічним ініціатором та душею проведення традиційного баскетбольного турніру був старший тренер ЛОДЮСШ Зеновій Курса, давній друг Ярослава Пастернака. Усі учасники та гості турніру подякували ЗСУ за можливість проведення спортивного турніру.

Схожі новини