Передплата 2024 «Добра кухня»

Переможні спаринги львівських клубів

«Рух», готуючись до нового сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ), провів ще два контрольні матчі і в обох здобув перемоги — над запорізьким «Металургом» — з рахунком 2:0 та тернопільською «Нивою» — 2:1. «Кривбас» на Закарпатті зустрівся з львівськими «Карпатами» і поступився представнику першої ліги з рахунком 0:1

Фрагмент товариського матчу «Кривбас» - «Карпати», який відбувся в смт. Середнє. В атаці досвідчений новачок «зелено-білих» Єгор Картушов. Фото fckarpaty.org.ua
Фрагмент товариського матчу «Кривбас» - «Карпати», який відбувся в смт. Середнє. В атаці досвідчений новачок «зелено-білих» Єгор Картушов. Фото fckarpaty.org.ua

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов у двох спарингах задіяв різні склади свої підопічних. Героєм матчу з «Металургом» став Марко Сапуга, який оформив дубль у воротах запоріжців. У матчі із «Нивою» рухівці першими пропустили гол, але згодом здобули вольову перемогу — після влучних ударів Максима Мисика та Руслана Непейпієва. Наступні спаринги «жовто-чорних» заплановані 13 липня — з «Минаєм» та «Дніпром-1».

У матчі «Кривбас» — «Карпати» автором єдиного голу став бразильський новачок «зелено-білих» Ігор Невес Алвес, який перейшов з клубу «Аль Хамра» (ОАЕ).Новими підопічними Мирона Маркевича також стали Єгор Картушов, Богдан Порох, Єгор Демченко, Олександр Мизюк, Юрій Романюк (усі - «Металіст»), Андрій Кожухар (останній клуб — «Чорноморець»), Богдан Векляк («Металург» Запоріжжя), Петро Долгов (останній клуб — «Чорноморець»), Тимофій Сухар («Скорук»), Владислав Клименко («Інгулець»), Павло Полегенько («Зоря»), Ян Костенко («Полтава»), Кирило Матвєєв («Кремінь»), Євген Підлепенець («Дніпро-1») та бразилець Едуардо Сантес Соарес («Радуня», Польща).

«Шахтар» зіграв у результативну нічию з нідерландським клубом «АЗ Алкмар» — 3:3. 13 липня «Шахтар» зіграє з грецьким АЕКом, а 18 липня проведе контрольний матч проти нідерландського «Аякса». Вихованець львівського футболу Василь Кравець перейшов з «Ворскли» до «Дніпра-1». Також ряди дніпрян поповнив досвідчений Денис Мірошниченко, який в минулому сезоні виступав за «Олександрію». Обидва новачки вже грали за «Дніпро-1», який у товариській грі переміг «Металіст» завдяки голу Артема Довбика — 1:0. «Динамо» під час тренувальних зборів в Австрії з рахунком 9:0 розгромив словенський клуб «Триглав». У цій грі відновив лік своїх динамівських голів Андрій Ярмоленко.

Ряди новачка УПЛ «Полісся» поповнив нападник збірної Конго Бені Макуана, який виступав за французький «Монпельє». Підопічні Юрія Калітвінцева в Австрії зіграли внічию з місцевим «Рапідом» — 1:1. У Винниках зустрілися «Металіст 1925» та «Верес» і з рахунком 1:0 перемогу здобули рівняни. Новачком харківського клубу став Вадим Червак, який виступав за «Полісся», а в квітні був дискваліфікований на 6 місяців за те, що під час матчу штовхнув дівчину-арбітриню Софію Причину зі Львова. Перед грою з «Вересом» Червак вибачився перед Софією і подарував їй квіти. «Минай» у закарпатському дербі переміг першоліговий «Хуст» з рахунком 3:1, а матч «Чорноморець» — «ЛНЗ» завершився «сухою» нічиєю — 0:0. За «моряків» вже не виступав Дмитро Юсов, який став новачком «Металіста 1925».

Тим часом хорват Ігор Йовічевіч, під керівництвом якого «Шахтар» став чемпіоном минулого сезону, призначений новим головним тренером клубу «Аль-Раєд» (Саудівська Аравія).

Схожі новини