Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Еліна Світоліна — у чвертьфіналі «Ролан Ґаррос»!

Суперницею української тенісистки буде там білоруска Сабалєнка

Світоліна зіграла проти Касаткіної максимально агресивно, в атакувальному стилі. Фото Reuters.
Світоліна зіграла проти Касаткіної максимально агресивно, в атакувальному стилі. Фото Reuters.

На тенісному турнірі «Ролан Ґаррос» у Парижі українка Еліна Світоліна пробилася до чвертьфіналу! У матчі 1/8 фіналу одеситка перемогла тенісистку з топ-10 рейтингу WTA, росіянку Дарію Касаткіну — 6:4, 7:6.

Деякі спортивні експерти часто критикують Еліну Світоліну за надто пасивний, на їхню думку, стиль гри. Мовляв, замість атакувати, українка воліє дочекатися, коли суперниця почне помилятися. А коли цього не трапляється, план Еліни на гру не спрацьовує…

Гадаю, після поєдинку проти Касаткіної такі експерти мають бути задоволені. Світоліна зіграла матч 1/8 фіналу максимально агресивно, у виразно атакувальному стилі. Саме через це, як на мене, Еліна багато помилялася, зокрема, в доволі простих ситуаціях. Але, на щастя, суперниця, заскочена агресивністю українки, помилялася ще більше… Так чи інакше, перемога Світоліної у цьому матчі була абсолютно заслуженою! Еліна була сильнішою, тому й пройшла далі.

Цікаво, що у семи очних протистояннях із Касаткіною Світоліна здобула вже сьому перемогу. Еліна для Дарії - незручна суперниця, Касаткіна ніяк не можу підібрати ключ до гри Світоліної…

У чвертьфіналі - білоруський «монстр»

Суперницею Світоліної на наступній стадії ґрунтового турніру «Великого шолому» буде друга ракетка світу, білоруска Сабалєнка. Ця потужна дівчина, що багато кому нагадує хлопця, у 1/8 фіналу обіграла американку Слоан Стівенс — 7:6, 6:4.

Фавориткою чвертьфінального протистояння буде Сабалєнка: друга ракетка світу зараз у добрій спортивній формі, зокрема, прекрасно рухається кортом. Утім, шанси в Еліни є. Стівенс, яка нині далеко не та, що колись, боролася з білорускою практично на рівних. Якщо Світоліна зіграє агресивніше, ніж американка, то цілком може «завалити» Сабалєнка… Дуже добре, до речі, що із Касаткіною Світоліна впоралася у двох, а не у трьох сетах. У Еліни залишилося більше сил, а значить, українка має встигнути відновитися до протистояння з білорускою.

Іще одна українська тенісистка, киянка Леся Цуренко, свій матч 1/8 фіналу «Ролан Ґаррос» зіграє у понеділок, 5 червня (третім запуском, тобто не раніше 15.30, а насправді, напевно, пізніше). Суперниця українки — перша ракетка світу, полячка Іґа Швьонтек. Лесі буде надзвичайно важко, Іґа зараз, без сумніву, найкраща гравчиня планети на ґрунті… Утім, навіть якщо протистояти Швьонтек на рівних не вийде, за цей «мейджор» Цуренко мусимо подякувати: киянка зробила набагато більше, ніж від неї очікували.

Схожі новини