Передплата 2024 «Добрий господар»

Меморіал Ярослава Пастернака – трамплін у великий баскетбол

Цього разу найвищі нагороди змагань дісталися львівським дівчатам та юнакам з Києва

У неділю, 7 вересня, у Палаці спорту «Галичина» завершився XІ міжнародний турнір з баскетболу серед дівчат та юнаків. Він присвячений пам’яті колишнього зав.відділом спорту газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака (1958 — 2004). У змаганнях юнаків перемогу святкували юні «гуллівери» з Київського спортивного ліцею-інтернату (КСЛІ), а у дівчат — вихованки львівської ОДЮСШ.

Ярослав Пастернак був одним з кращих спортивних журналістів України. У пам’яті всіх, хто його знав, залишився справжнім професіоналом своєї справи, щирою, товариською, веселою людиною. Ярослав Іванович багато приділяв уваги проблемам масових видів спорту, зокрема, баскетболу та футболу, був подвижником аматорського, дитячо-юнацького спорту. Меморіал його імені — єдиний в Україні, який проводять у пам’ять про журналіста...

Урочисте відкриття турніру відбулося у Палаці спорту «Галичина», у стінах якого Ярослав Пастернак написав не один цікавий репортаж. Вітальні слова учасникам турніру прозвучали від начальника Управління молоді та спорту Львівської ОДА Юрія Майбороди, завідувача львівського відділення Комітету фізвиховання МОН України Анатолія Ігнатовича, президента обласної Федерації баскетболу Ігоря Савицького, директора Львівської ОДЮСШ Мирослава Возного. Доповнили свято відкриття чудові виступи спортивно-танцювального колективу «Львівські янголи».

Перемогу у змаганнях серед юнаків здобула команда команда з КСЛІ, яку тренує В’ячеслав Крочик. Другими були гравці львівської обласної ДЮСШ «Політехніка-Галичина» (тренери — Зеновій Курса та Любов Ковач), третіми — представники Львівського БК СШ№1 (тренер — Степан Матула), четвертими — юні баскетболісти з Дрогобицької ДЮСШ (тренер — Сергій Самойлик). Серед дівчат головний приз дістався юним баскетболісткам з ЛОДЮСШ, яких тренує Марія Шуп’яна, другими були представники команди рівненської ДЮСШ (тренер — Марина Максимчук), третіми — баскетболістки збірної Підкарпатського воєводства (Польща), яких тренує Богдан Волошин), четвертою — команда з Івано-франківської ДЮСШ (тренер — Аїда Євтушенко).

Всі учасники змагань отримали красені-кубки, медалі, грамоти. Було визначено і володарів індивідуальних призів у кожній із команд: серед дівчат це — Вікторія Бабич (Львів), Катерина Баран (Перемишль), Христина Левечко (Рівне), Анастасія Сидорак (Івано-Франківськ). Серед хлопців — Іван Тарасенко (Київ), Віктор Вовчук (ЛОДЮСШ «Політехніка-Галичина»), Назар Романів (БК СШ №1) та Владислав Самойлик (Дрогобич).

Крім газети «Високий Замок», до організації та проведення цих змагань долучилися ЛОДЮСШ, управління молоді та спорту ЛОДА, НУ «Львівська політехніка», обласна федерація баскетболу, БК «Політехніка-Галичина», фірми «Квадр», «Моршинська» та багаторічний ініціатор і душа турніру Зеновій Курса. З їхньою допомогою, сподіваємося, пройдуть нові баскетбольні змагання юних.

До речі, учасники перших меморіалів Ярослава Пастернака нині з успіхом підкоряють спортивні вершини і у дорослих змаганнях найвищого рівня. Тож нинішній турнір для когось теж стане трампліном до спортивних висот...

Схожі новини