Передплата 2024 ВЗ

Литва надасть Україні кошти на металодетектори для шкіл

  • 14.04.2024, 17:40
  • 252

Металодитектори закуплять для шкіл, які беруть участь у проєкті Служба освітньої безпеки

Фото МВС України
Фото МВС України

Уряд Литовської Республіки готовий надати 400 тисяч євро на підтримку проєкту Служба освітньої безпеки. Ці гроші скерують на закупівлю металодетекторів для закладів освіти.

Служба освітньої безпеки (СОБ) це проєкт Кабінету міністрів України, який залучає до створення безпечного середовища у закладах освіти України спеціально навчених офіцерів поліції. Проєкт, орієнтований на запобігання кризовим ситуаціям та профілактику правопорушень в освітньому середовищі.

Служба освітньої безпеки вже є у 400 школах країни, де працюють офіцери СОБ. До кінця 2024 року заплановане масштабування проєкту до 2 000 шкіл.

Фахівець із питань безпеки у закладі освіти, який, окрім поліцейських навичок, володіє вміннями спілкуватися з дітьми, розуміє їхню психологію, зможе запобігти безпековим ризикам і вчасно розпізнати, виявити та нейтралізувати загрозу життю і здоров’ю дітей, учителів і персоналу.

На першому етапі проєкту у ньому візьмуть участь 402 заклади загальної середньої освіти дев’яти наближених до зони бойових дій та прилеглих до російського і білоруського кордонів областей: Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Сумської та Чернігівської.

Передумовами для цього проєкту стали виклики воєнного часу, адже в країні, яка перебуває в стані війни, зброя, боєприпаси і вибухонебезпечні предмети легко потрапляють із гарячих точок на мирні території та можуть спричинитися до трагедій у закладах освіти. Такі прецеденти, на жаль, часті у світі та в Європі зокрема.

Як відомо, МОН виділило 2,5 млрд грн на облаштування укриттів у школах. У 2024 році до списку тих, які отримають фінансову допомогу з державного бюджету на будівництво та ремонт укриттів у школах, потрапили вісім областей.

Схожі новини