Передплата 2024 «Добрий господар»

Інформації про постраждалих під час атаки на Ізраїль українців поки немає, — посол

  • 14.04.2024, 16:15
  • 361

Інформації про постраждалих українців унаслідок атаки Ірану на Ізраїль у ніч на 14 квітня немає

Фото АР
Фото АР

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

За його словами, під час нічної атаки Ірану 14 квітня на території Тель-Авіва навіть не вмикали сирени й оповіщення повітряної тривоги.

«Точної статистики немає, але виглядає так, що абсолютна більшість ракет, яка була випущена з Ірану, з території Сирії, і з Іраку, були збиті поза межами території Ізраїлю. В операції, окрім ізраїльських, брали участь британські, французькі, американські військові», — зазначив Корнійчук.

Посол додав, що збиття повітряних цілей було дуже ефективним.

«Фактично пошкоджений один інфраструктурний об'єкт на військовій базі. Поранення зазнала одна жінка. Не релевантне питання — чи українці отримали поранення, пошкодження — такої інформації немає і, швидше за все, вже не буде», — підкреслив дипломат.

Корнійчук нагадав, що по Ізраїлю вночі 14 квітня випустили приблизно 300 різних засобів ураження: балістичні та крилаті ракети і дрони.

«Різниця цієї атаки у тому, що вона безпосередньо йшла від Ірану. Іран раніше використовував свої проксі на території Ємену, Сирії та Іраку. Зараз вони били напряму. У тому ж числі їхні проксі ж робили основні удари, але ракетні йшли безпосередньо з Ірану», — пояснив посол.

Дипломат додав, що Служба тилу, відповідний підрозділ ізраїльських ЗС, які працюють з мирним населенням, оголошували попередньо про заходи безпеки, які мають вжити цивільні.

«Аеропорт Бен-Гуріон знову відкритий і працює. Сьогодні не працюють тільки дитячі навчальні заклади», — підсумував Корнійчук.

Як відомо, вночі 14 квітня Іран здійснив по Ізраїлю масований удар із використанням ракет та безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу. 99% з них були перехоплені.

Схожі новини