Передплата 2024 «Добрий господар»

Стрілянина під Москвою: в телефоні причетного знайшли фото з українським прапором

  • 05.04.2024, 13:15
  • 348

Слідчі росії заявили, що отримали дані з телефонів причетних до стрілянини в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол». У пристрої одного з них начебто знайшли фото з українським прапором

Фото: Слідчий комітет рф
Фото: Слідчий комітет рф

Про це кажуть у Слідчому комітеті рф.

Там стверджують, що «Крокус Сіті Хол» як місце для скоєння нападу обрали за вказівкою «куратора, що керував діями терористів».

Мовляв, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення — 24 лютого 2024 року — один зі співучасників нападу знайшов в інтернеті зображення входів та під'їзних шляхів до концертного залу і відправив скриншоти «куратору». Сам обвинувачений це начебто підтвердив слідчим рф.

Крім того, у його телефоні знайшли фото людей у камуфляжі з українським прапором на тлі зруйнованих будинків, а також «української поштової марки з нецензурним жестом».

«Зазначені дані можуть свідчити про зв’язок між вчиненим терористичним актом і проведенням спеціальної воєнної операції (російський пропагандистський евфемізм для виправдання незаконного вторгнення в Україну в лютому 2022 року — ред.)», — заявили в російському Слідчому комітеті.

Схожі новини