Передплата 2024 «Добра кухня»

Американка самостійно зробила аборт і тепер вимагає відшкодування за два дні у в’язниці

  • 30.03.2024, 17:50
  • 486

У США жінка, яку звинувачували у вбивстві через самостійний аборт, подала позов на прокуратуру. Вона хоче відшкодування за дводенний арешт та розголошення свого імені

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Американка тепер вимагає 1 мільйон доларів компенсації.

Лізель Гонсалес перервала свою вагітність на 19 тижні. Вона прийняла Мізопростол — препарат, який використовують для медикаментозного аборту.

Після прийому таблеток Гонсалес звернулася до лікарів. Жінці зробили акушерський огляд у відділенні невідкладної допомоги, однак із болем у животі її відпустили додому.

Наступного дня Гонсалес повернулася до лікарні із кровотечею. Під час обстеження лікарі не почули серцебиття плоду. Жінці зробили кесарів розтин, щоб дістати мертву дитину.

У позові вказано, що Гонсалес постраждала від дводенного арешту і висвітлення її вчинку у медіа.

«Наслідки незаконних і неконституційних дій відповідачів назавжди змінили життя позивачки», — йдеться у позові.

Також відомо, що лікарня порушила право пацієнтки на недоторканність приватного життя. Установа повідомила про аборт в окружну прокуратуру, яка оголосилаГонсалес звинувачення у вбивстві.

За словами адвокатки Гонсалес Сесілії Гарзи, її клієнтці обвинувачення оголосили незаконно. Згідно із законами штату, аборти заборонені, але жінка, яка його зробила, звільняється від кримінальної відповідальності.

Тоді окружний прокурор Гоча Рамірес оголосив, що зніме звинувачення з Гонсалес після того, як вона пробуде мінімум дві ночі у в’язниці, та її назвуть на ім'я як підозрювану у вбивстві.

Раміреса оштрафували й притягнули до дисциплінарної відповідальності. Чоловік погодився сплатити штраф 1250 доларів і призупинити дію своєї ліцензії на 12 місяців.

Схожі новини