Передплата 2024 ВЗ

В Ірпені створили монумент із залишків боєприпасів (ФОТО)

  • 29.03.2024, 17:20
  • 386

До другої річниці звільнення Ірпеня в місті відкрили монумент «Воля» із залишків снарядів, які знайшли на території Київської області

Фото Суспільного
Фото Суспільного

Ініціатор проєкту розповів, що все розпочалося з одного уламку снаряда, який він знайшов у ліжку свого сина. Чоловік захотів, аби інші теж змогли відчути холод цього заліза.

«Цієї зброї, яка сиплеться на голови наших людей, буде все одно замало, щоб зламати нашу волю. Саме людина ламає метал», — пояснив Михайло Огерук.

Ідея створити пам’ятку на згадку про бойові дії в Ірпені виникла ще після деокупації. Спочатку хотіли створити монумент із цифровим доповненням, щоб можна було його переглянути онлайн. Однак вирішили залишити фізичне «свідчення» того, що все можна подолати.

У монументі зібрали майже дві тонни боєприпасів з Київської області. Більшість — з Ірпеня та Бучанського району. Також є залишки мін та ракет з Макарова та Бородянки.

Його встановили у новому сквері, який назвали на честь поліцейського Сергія Близнюка. Правоохоронець загинув під час евакуації мирних мешканців в Ірпені.

Схожі новини