Передплата 2024 ВЗ

Мешканці Перемишлянської громади врятували особину хижого птаха (ФОТО)

  • 29.03.2024, 12:55
  • 450

Канюк звичайний перебуває під захистом Бернської та Боннської конвенцій, Конвенції CITES та регіональних червоних списків України

Фото мешканців громади
Фото мешканців громади

Нещодавно завдяки жителям с. Малий Полюхів Перемишлянської територіальної громади Львівського району та сприяння департаменту екології та природних ресурсів вдалося врятування птаха виду Канюк звичайний, який під час польоту не побачив сіткової огорожі та зламав собі гомілкову кістку правої лапи.

Канюк звичайний — це птах родини яструбових, який перебуває під захистом Бернської та Боннської конвенцій, Конвенції CITES та регіональних червоних списків України. У природних умовах він живе орієнтовно до 26 років.

«Птахи — це волелюбні тварини, які живуть у природі та іноді стаються випадки, коли їм потрібна допомога людини. Вдячна ветеринарній клініці „Альфа-вет“, спеціалісти якої спочатку оглянули птаха, визначивши пошкодження та реабілітаційному центру для птахів „Вільні крила“, який займається його лікуванням. Транспортуванням до ветеринарного закладу займався наш працівник Андрій Сенюк. Зараз птах вже одужує та скоро повернеться у своє природне середовище проживання», — розповіла т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Схожі новини