Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві військового із собакою не впустили у вагон

  • 29.03.2024, 09:35
  • 1 182

Він та його улюбленець усю дорогу їхали у тамбурі

Фото Дарії Рубай
Фото Дарії Рубай

Про цю ситуацію у своєму Instagram повідомила Дарія Рубан. Вона зустріла бійця, коли йшла до вагону-кафе у потязі.

«Я запитала у Валерія, чому він з речами та собакою стоїть у тамбурі. Захисник відповів: «Отак… не дозволяють», — розповіла дівчина.

Дарія запропонувала воїну відпочити на її місці, а вона натомість залишиться з Ермі - так звати чотирилапого друга Валерія. Та боєць відмовився.

Ермі - службовий собака Національної гвардії України. Разом із Валерієм вони служать у Чернігові і їздять виконувати службово-бойові завдання у різних куточках країни ще від початку повномасштабного вторгнення.

«Я зрозуміла, що не можу мовчати про цю ситуацію. Звернулася до провідника із проханням пояснити ситуацію. На що отримала відповідь, що заборону їздити разом з великими собаками передбачають правила і їх не можна порушувати», — зазначила дівчина.

Тоді вона вирішила сфотографувати бійця зі собакою, щоб розповісти про несправедливість у соцмережі.

«Служити Україні, їхати по роботі „з напарником“, а натомість мати таке ставлення до себе… На поступки так ніхто і не пішов. Я також не бачила, щоб ще хтось з пасажирів став на захист Валерія. Соромно…», — розповіла Дарія Рубан.

Представниця пресслужби «Укрзалізниці» Оксана Данилюк зазначила, що, згідно з правилами «УЗ», в потягах «Інтерсіті» заборонено їхати з великими собаками (зростом понад 45 сантиметрів). Подорожувати з такими тваринами можна лише викупивши всі місця в купе. Також собака обов’язково має мати намордник.

Якщо ж пасажир із великим улюбленцем хочуть скористатися «Інтерсіті», то вони їхатимуть у тамбурі.


Джерело: УП

Схожі новини