Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни не змогли запустити в космос корабель з екіпажем, — ЗМІ

  • 21.03.2024, 16:45
  • 361

В рф раптово скасували пуск ракети «Союз-2.1а» з кораблем «Союз МС-25» із космодрому Байконур на Міжнародну космічну станцію

Фото АР
Фото АР

«Увага на стартовому комплексі. Відбулося автоматичне скасування пуску. Привести агрегати стартового комплексу у вихідний стан. Підготуватися до стоянки 24 години», — йдеться у повідомленні джерела.

Запуск мав відбутися о 15:21 за київським часом у четвер.

Згідно із повідомленням, до екіпажу входять космонавт «роскосмосу» Олег Новицький, представниця Білорусі Марина Василевська та астронавтка NASA Трейсі Дайсон.

Політ мав тривати приблизно 3 години 19 хвилин. За даними «роскосмосу», планували, що Новицький і Василевська пробудуть на борту станції 12 діб і повернуться на Землю 2 квітня на кораблі «Союз МС-24» разом із астронавткою NASA Лорал О’Гара, а Дайсон продовжила б політ до вересня і приземлилася б на «Союзі МС-25» із космонавтами «роскосмосу» Олегом Кононенком і Миколою Чубом.

У «роскосмосі» кажуть, що Дайсон мала вирушити до МКС за угодою про перехресні польоти між росією і США. Цей політ планували зробити третім на російському кораблі «Союз МС» у межах угоди про перехресні польоти на МКС між «роскосмосом» і NASA.

Схожі новини