Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі у третій декаді березня 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, у заключній декаді цьогорічного березня очікувати на лагідність космічної погоди не доводиться, оскільки нас чекають геомагнітні коливання різної амплітуди і напруженості

Днями зі слабким рівнем геомагнітної на­пруженості обіцяють стати 22, 23, 26, 28 бе­резня. Але навіть тоді особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати дратівливість та нервозність, зни­ження концентрації уваги, запаморочення та нудоту, втрату рівноваги зниження апетиту, підвищену агресивність та дратівливість, емоційну нестабільність, а також утруднення координації рухів.

На 21, 25, 27, 30 березня учені прогно­зують помірний рівень геомагнітної напру­женості. Особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери та люди із патологіями у здоров'ї можуть відчувати вплив на репро­дуктивну систему, посилення болю в сугло­бах та м’язах, порушення сну, головний біль та мігрень, підвищену чутливість до звуків та світла; серцеві проблеми та аритмію, підви­щений кров’яний тиск, погіршення пам’яті та концентрації, утруднення прийняття рішень.

24 березня астрофізики передбачають підвищені штормові події на Сонці, що може призвести до погіршення настрою, депресії, втоми та слабкості.

29 та 31 березня слід бути готовими до виникнення на Землі слабких геомагнітних бур, під час яких більшість з нас зможе від­чувати безсоння та порушення сновидінь, підвищену чутливість до змін погоди, а та­кож — головний біль та слабкість, порушення травлення та апетиту.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достат­ньо води та відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необ­хідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене незду­жання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини