Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі на 12 — 18 лютого 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, цього тижня теж не обійдеться без геомагнітних збурень різної амплітуди: від слабких до значно серйозніших, що можуть спричинити клопоти не лише із самопочуттям, а й зі здоров’ям

«Найрозслабленішими» днями, коли геомагнітне поле найменше чинитиме вплив на нас, обіцяють стати 13 та 17 лютого. У ці дні лише у дуже метеочутливих осіб із можли­вого дискомфорту прогнозовані: погіршення травлення та апетиту, підвищена тривож­ність та дратівливість, втрата настрою, слабкість та безсоння.

Дещо складнішими для організмів уже й метеочутливих людей та тих, у кого патоло­гічні захворювання або недомагання інших категорій, можуть стати 12, 14, 15 та 18 лю­того. Саме у ці дні учені прогнозують так зване помірне зростання впливу магнітосфери на все земне. Відтак не виключено, що такі симптоми, як серцеві проблеми, підвище­ний кров’яний тиск та запаморочення, втрата апетиту, панічні атаки, зниження імунітету, а також мігрень, підвищена чутливість до звуків та світла, емоційна нестабільність, — мо­жуть у них дати про себе знати.

Найскладнішим геомагнітним днем цього тижня, за попередніми прогнозами, учені вважають 16 лютого, особливо його другу половину. На цей час вони прогнозують не­хай і слабку, але геомагнітну бурю. І це потрібно взяти до уваги не лише особам, які по­терпають від впливу магнітосферних явищ. До звичних у таких випадках проявів нега­раздів із самопочуттям можуть додатися втрата рівноваги, утруднення координації рухів та порушення пам’яті.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих геомагнітних коливань, біль­ше гуляйте, пийте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не пере­втомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини