Передплата 2024 ВЗ

Міністр оборони Британії скасував візит в Одесу через витік інформації, — ЗМІ

  • 17.03.2024, 20:15
  • 681

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс 8 березня відмовився приїхати в Одесу

Фото пресслужби Офісу президента України
Фото пресслужби Офісу президента України

Шаппс прибув до Києва 7 березня, де оголосив про надання 325 мільйонів фунтів стерлінгів для закупівлі понад 10 тисяч дронів Збройним силам України.

У його делегації був і головнокомандувач збройних сил Британії Тоні Радакін. Та Шаппс перервав візит в Україну після того, як британська розвідка попередила його, що росіянам стало відомо про його намір відвідати Одесу.

За день до запланованого прибуття Шаппса в Одесу по місту вдарила російська ракета. Це сталося під час спільного візиту президента України Володимира Зеленського та премʼєр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Унаслідок удару загинули пʼятеро людей.

Після цього Шаппс різко розкритикував путіна.

«путін продемонстрував, що він безцеремонний, нерозбірливий і безпардонний», — наголосив міністр, вказавши, що російський президент «небезпечно близько підійшов до вбивства двох західних лідерів».

Нещодавно також стало відомо, що під час повернення Шаппса з військових маневрів НАТО Steаdfast Defender у Польщі, росія заглушила супутниковий сигнал його літака, коли той летів поблизу російської Калінінградської області.

Схожі новини