Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Австралії вироблятимуть далекобійні ракети для України, — ЗМІ

  • 14.03.2024, 10:45
  • 346

США вирішили заснувати в Австралії перший іноземний завод із виробництва керованих далекобійних ракет GMLRS для реактивних систем залпового вогню HIMARS

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Виробництво ракет заплановане на військовій базі, що розташована на околиці Сіднея. Джерело пише, що це перший завод із виробництва такої зброї, відкритий за межами США. Ракети GMLRS виготовляє американська компанія Lockheed Martin. Вони оснащені супутниковою системою наведення і можуть вражати цілі до 80 км.

Відомо, що компанія Lockheed планує найняти шістьох австралійських інженерів для підготовки і запуску виробництва. Рішення ухвалене, оскільки оборонна промисловість США не може задовольнити попит і швидко поповнити запаси ракет.

«Швидке споживання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході, — від ракет до артилерійських снарядів, — ускладнило здатність промислової бази США задовольнити попит і поповнити вичерпані запаси. Адміністрація Байдена прагне розробити кілька виробничих ліній у країнах-союзниках для критичної зброї, хоча це нелегко», — пише джерело.

Австралійські чиновники зазначили, що першу партію з 12 ракет GMLRS планують протестувати наприкінці 2025 року, а до 2030 року країна розраховує виробляти щорічно тисячі боєприпасів. Перешкодами для здійснення плану можуть стати брак кадрів, складнощі у транспортуванні та дефіцит необхідних для виробництва компонентів.

Схожі новини