Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові судитимуть колишнього посадовця міської ради, обвинуваченого в одержанні хабаря

  • 04.03.2024, 12:30
  • 846

У Львові судитимуть колишнього виконувача обов’язків начальника одного з управлінь Львівської міської ради

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

Відомо, що він в період перебування на посаді, розробив схему одержання хабарів. До своєї злочинної діяльності чиновник залучив спільницю.

Оперативники задокументували факт одержання зловмисниками хабаря у сумі 1500 доларів США від підприємця за виготовлення та погодження документації з реконструкції та перепланування приміщення, розташованого у центрі Львова.

15 серпня правоохоронці затримали посадовця під час одержання другої частини хабаря у сумі тисяча доларів США в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Щодо колишнього чиновника — досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Щодо його спільниці - до суду скеровано обвинувальний акт за ч.5 ст.27 — ч.3 ст.368 (Пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі новини