Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Завтра Львів попрощається з двома воїнами

  • 03.03.2024, 18:45
  • 591

Завтра, 4 березня, у Львові прощатимуться із військовослужбовцями Ігорем Груником та Сергієм Кушніром, які захищали Україну від російських окупантів

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля відбудуться поховання: Ігоря Груника поховають на Личаківському кладовищі, а Сергія Кушніра — на Голосківському.

42-річний Ігор Груник був львів'янином. До 18-річного віку проживав у селі Великосілки Львівської області.

Навчався у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та дошкільної освіти с. Великосілки. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту».

Проходив військову службу у лавах десантно-штурмових військ спершу на Харківщині, а згодом у АР Крим.

Чоловік проживав із родиною у Італії, де працював на пекарні. Захоплювався рибальством і кулінарією. Був надзвичайно веселим і добрим, мав велику кількість друзів.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся з-за кордону та добровільно став на захист держави від загарбників. Спочатку вступив до лав територіальної оборони, надалі виконував бойові завдання у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Ігоря Груника залишилися батьки, дружина, 11-річний син і брат з родиною.

49-річний Сергій Кушнір також львів'янин. Навчався у ліцеї «Інтелект» Львівської міської ради (тоді - спеціалізована школа № 69). Здобув освіту у Інституті енергетики та систем керування Національного університету «Львівська політехніка». Закінчив військову кафедру при університеті.

Після завершення навчання працював у Державному підприємстві «Національна енергетична компанія „Укренерго“, Західна електроенергетична система».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на східному напрямку у лавах 114-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Захід» Повітряних сил Збройних Сил України.

У Сергія Кушніра залишилися мама, брат, дружина та 9-річний син.

Мерія закликає львів'ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Схожі новини