Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Канада поставить Україні 800 безпілотників

  • 20.02.2024, 09:00
  • 405

Україна отримає від Канади 800 безпілотників SkyRanger R70 у межах військового пакету допомоги. Їх загальна вартість сягає 95 млн доларів

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє Міністерство оборони країни.

Зазначається, що ці безпілотники є частиною канадського пакета допомоги на суму 500 млн доларів, про який прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо заявляв іще у червні 2023 року.

У відомстві кажуть, що надані безпілотники мають автоматизовані та автономні навігаційні системи. Це дозволяє їм нести різні системи камер і корисне навантаження для виявлення та ідентифікації цілей. Так, оператори зможуть розпізнавати різні цілі на великій відстані у будь-яку пору доби та погоду.

Окрім цього, SkyRanger R70 здатні нести різноманітне навантаження вагою до 3,5 кілограмів, включно з боєприпасами.

«Сьогоднішнє оголошення гарантує, що Україна отримає безпілотники, необхідні для виявлення та ідентифікації цілей, які є критично важливими для боротьби України, що триває. Канада буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — заявив міністр оборони Канади Білл Блер.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Канада виділила понад 9,7 млрд доларів фінансової допомоги Україні, включно з 2,4 млрд доларів військової підтримки.

Окрім цього, Канада підготувала понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони.

Схожі новини