Передплата 2024 ВЗ

Міністерка у справах ветеранів подала у відставку

  • 05.02.2024, 18:40
  • 610

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна подала у відставку

Юлія Лапутіна. Фото із сайту Мінветеранів
Юлія Лапутіна. Фото із сайту Мінветеранів

Відповідну заяву чиновниці вже відправили до парламенту.

«До Верховної Ради України надійшла заява від Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України. Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», — повідомив спікер Ради Руслан Стефанчук.

Чому Лапутіна подала у відставку поки невідомо.

Юлія Лапутіна народилася у 1967 році в Києві. Вона — друга жінка в історії незалежної України, яка отримала генеральське звання.

Протягом 2010−2012 років була заступником начальника Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України. 14 квітня 2014 року у складі першої об'єднаної групи СБУ висадилася на краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ «Альфа». У вересні-грудні 2014 року була командиром оперативної групи СБУ в антитерористичній операції й виконувала завдання з затримання учасників проросійських терористичних формувань.

Із 2014 року обіймала посаду заступника начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в інформаційній безпеці Служби безпеки України. Вона входить до Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

Міністерство у справах ветеранів Лапутіна очолила у грудні 2020 року.

Схожі новини