Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Арестович ухилився від питання, як опинився у США

  • 25.01.2024, 18:32
  • 2 608

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович наразі живе у Нью-Йорку. Від запитання, як саме він виїхав за кордон, він ухилився

Фото: Апостроф
Фото: Апостроф

Про це Арестович сказав в інтерв'ю Анні Олицькій.

«З депутатської групи або Порошенка, або „Голосу“, я зараз не пригадую, направили до ДПСУ запитання, як виїхав Арестович. Відповідь ДПСУ опублікувала в соціальних мережах, і там написано: державна таємниця», — сказав Арестович.

На уточнювальне запитання, на яких підставах він виїхав — як волонтер, політичний діяч чи з якоюсь місією — Арестович відповів: «Якось виїхав. Законно, звісно».

Він додав, що проблем на кордоні не мав. А до Сполучених Штатів приїхав на запрошення як «незалежний експерт з українського питання». За словами Арестовича, він працює з think tank-ами, представниками політичного та релігійного істеблішменту.

«Давайте так: у мене є тут кілька програм, у яких я брав участь. Ми знаємо, наскільки була проблематизована допомога Україні. Можна сказати, що моя діяльність мала певну дотичність до того, щоб Україні надали наступний транш допомоги», — сказав він.

Арестович в інтерв'ю підтвердив, що винаймає житло у районі Central Park в Нью-Йорку. На запитання, заради чого такі витрати, він зазначив:

«По-перше, я не бідна людина. По-друге, це з міркувань безпеки. Тут режим безпеки набагато кращий, ніж у будь-якому іншому районі. По-третє, це рекомендації приймаючої сторони, скажімо так. Їм так простіше, щоб я був тут […] У нас набагато простіша квартира, ніж у Києві. На 2 місяці я можу дозволити собі таке. Якби я жив тут постійно, я б в іншому місці шукав, бо дорогувато».

Схожі новини