Передплата 2024 «Добрий господар»

Заступнику голови ФПУ, який хотів вийти із СІЗО за допомогою хабаря, оголосили підозру

  • 05.01.2024, 16:45
  • 727

Правоохоронці оголосили підозру заступникові голови Федерації профспілок України та його спільникові, які намагалися дати колегії суддів 150 тисяч доларів хабаря за зміну запобіжного заходу

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Про це повідомили Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора.

Посадовець є підозрюваним в іншому кримінальному провадженні та перебуває під вартою. За даними слідства, він хотів змінити запобіжний захід, тож вирішив передати через спільника хабар колегії суддів Київського апеляційного суду за скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва про продовження строку тримання під вартою.

Фігурант планував, щоб його відправили під нічний домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

Як вказують у ДБР, посадовець дав вказівку своєму знайомому передати 150 тисяч доларів суддям. Правоохоронці зупинили автівку спільника, у якій і перевозили кошти.

Також у нього вилучили телефон, у якому містилось листування в месенджері з обговоренням деталей передачі грошей.

Заступнику голови ФПУ та його спільникові повідомили про підозру в підготовці до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). Розв’язується питання про обрання запобіжного заходу спільнику.

Їм загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Схожі новини