Передплата 2024 ВЗ

«Уряд національної єдності - це не про посади, а про спільну відповідальність у важкі часи»

  • 29.12.2023, 11:43
  • 803

Петро Порошенко в підсумковому інтервʼю Світлані Орловській на телеканалі «Прямий» сказав, що питання внутрішньої єдності - це умова існування держави. Він також пояснив, що уряд національної єдності потрібен не для поділу портфелів, а для спільної відповідальності у важкі часи

«Коли ми говорили про уряд національної єдності, ми говорили не про посади. Мені особисто в уряді немає що робити. Президент — це криза карʼєрного росту. Ти вже всім був. Але принципова позиція — це те, що ми маємо розділити відповідальність. Наш голос має бути почутий, коли ми формулюємо питання мобілізації, в тому числі питання розвитку економіки, питання обороноздатності, і несемо за це відповідальність, обʼєднавшись в складні часи», — зазначає пʼятий президент.

«Сьогодні цю програму вже треба перейменовувати. З уряду національної єдності на уряд національного порятунку. Бо подивіться, що ми сьогодні наслухались. Мені здається, коли почали розуміти, що тепла ванна охолола, і що не буде в нас сніданку в 2023 році на набережній Ялти, як обіцяли деякі представники влади абсолютно безвідповідально, і деякі керівники, які носять погони. То на сьогодні маятник йде в інший бік. І вони з теплої ванни замість того, щоб почати розмову дорослої людини з шановною нацією, поставили під крижаний дощ. І пішли якісь меседжі про те, що в нас немає грошей для зарплати, що в нас немає грошей для пенсій, що ми будемо затримувати бюджетні виплати. Навіщо і для чого ви лякаєте, у вас 40 мільярдів золото-валютних резервів», — зауважив Порошенко.

«Замість цього ви маєте запропонувати Україні режим запровадження тієї чи іншої програми військової економіки, в першу чергу стосовно ВПК. Не можуть на сьогодні правоохоронні органи за цидулкою аудиторської служби зупиняти виробництво зброї. Це злочин. Не може Офіс генерального прокурора вдиратися на підприємство ВПК — це злочин. Хочете щось робити — війна закінчиться, приїдете, перевірите, притягнете до відповідальності», — вважає Порошенко.

«І що має перешкоджати подібним ініціативам? Уряд національного порятунку. Відновлення роботи парламенту», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини