Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна уникатиме участі у передвиборчих перегонах у США, — Кулеба

  • 26.12.2023, 19:50
  • 582

Мета стратегії полягає саме в тому, щоб зберегти двопартійну підтримку України з боку США

Дмитро Кулеба. Фото Укрінформ
Дмитро Кулеба. Фото Укрінформ

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

«Ми цілком усвідомлюємо ризики і … до завершення виборів президента США, чим би вони не завершилися, будемо всіляко уникати будь-яких речей, звідки б вони не йшли, які втягуватимуть чи використовуватимуть нас у передвиборчих перегонах. Мета цієї стратегії полягає саме в тому, щоб зберегти двопартійну підтримку (України з боку США — ред.)», — зазначив міністр.

Глава МЗС також звернув увагу на те, що дискусія, яка відбувається у Конгресі США протягом останнього місяця, не про Україну, а довкола суто внутрішньополітичного питання кордону з Мексикою.

За словами Кулеби, Україна має бути готова до того, що будь-яке внутрішньополітичне питання, важливе для результатів виборів, переважуватиме будь-яке зовнішньополітичне питання щодо будь-якої частини світу.

«Зараз Америка як світова потуга зайшла у процес, де внутрішньополітичні питання — безпека кордону, безпритульні на вулицях, вивезення сміття, екологія, енергетика — виходять у суперпріоритет, тому що політики боротимуться за голоси виборців. Як саме в цьому контексті зберігати Україну в топпріоритетах — це задача. Тому, в принципі, немає нічого поганого в тому, щоб протягом (наступного) року про Україну говорили в США. Головне — щоб говорили правильні речі, які підсилюють Україну і Америку», — пояснив він.

Схожі новини