Передплата 2024 «Добре здоров’я»

російська компанія «КамАЗ» імпортує деталі із Австрії, — ЗМІ

  • 23.12.2023, 13:15
  • 595

Родина російського підсанкційного мільярдера, генерального директора ПАТ «КамАЗ» Сєргєя Когогіна вільно їздять країнами Європейського Союзу та допомагають налагоджувати постачання необхідних деталей для російського виробника «КамАЗ»

Фото Trap Aggressor
Фото Trap Aggressor

За даними торговельних баз, австрійська PowerLine Automotive GmbH постачає запчастини та сировину європейського виробництва російським ТОВ «Турбо Кінг» та ТОВ «НПО «Ростар» (під санкціями України). Лише за 2023 р. австрійці завезли продукції на понад 2,5 млн доларів для «Турбо Кінг» та ще на майже 250 тис. доларів для «НПО «Ростар».

Сєргєй Когогін не тільки російський мільярдер, але й активний прибічник путіна та війни рф проти України. З 1999 року він входив у раду директорів «Камазу», а у 2018 році Когогін був співголовою виборчого штабу путіна на президентських виборах у росії. У 2022 році отримав орден «За заслуги перед Отєчєством».

Сєргєй Когогін зараз перебуває під санкціями України, США, Великобританії та Канади. При цьому, Євросоюз санкції на Когогіна не накладав. Донька гендиректора «Камазу», Тетяна Когогіна довгий час проживала в Австрії. Її чоловік, Дмітрій Курамшин до 2015 року був генеральним директором спільного російсько-австрійського підприємства «Кран центр"КАМАЗ»

Як вказано, ПАТ «КамАЗ», ймовірно, використовує пов’язані з Татьяною Когогіною та Дмітрієм Курамшиним компанії для організації імпортного постачання в обхід чиннних санкційних обмежень.

«У 2021−2023 роках Тетяна Когогіна працювала у PowerLine Handels GmbH, про що пише на своїй сторінці в Linkedin. Компанія працює у галузі торгівлі комплектуючими для вантажних автомобілів. Так само, на цьому австрійському підприємстві дотепер працює експрацівник ПАТ „КАМАЗ“ Ігор Подворний. Керуючим директором PowerLine Handels GmbH є Артем Мартиросян, який також є пов’язаним з кількома іншими компаніями в Австрії, серед яких: PowerLine Transmission GmbH, PowerLine Automotive GmbH», — йдеться у розслідуванні.

Компанії групи PowerLine прямо або через посередників постачають товари та сировину до рф, зокрема — для ПАТ «КАМАЗ».

Схожі новини