Передплата 2024 ВЗ

Не знаєте, де колядувати? Йдіть до ватри!

Там співатимуть традиційні різдвяні колядки різних регіонів України

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Із 26 грудня по 7 січня у місті Лева облаштують тимчасові ватри, довкола яких будуть збиратись музиканти, жителі й гості міста — на спільну коляду. Біля ватри всі охочі зможуть спільно заспівати традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини й Сумщини.

ВАТРИ постануть у кіль­кох місцях у центрі. Біля пам’ятника королю Дани­лу виступатимуть актори Пер­шого академічного українсько­го театру для дітей і юнацтва. На площі Ринок, 45, колядки спі­ватиме хор Gloria від Львівської музичної школи № 8, на площі Ангелів — хор «Калинове гроно» від Львівської школи мистецтв № 11, на площі Музейній — хо­ристи музичної школи № 8.

У Ратуші «ВЗ» пояснили, що ватри для колядування будуть на базі металевих діжок. Ніхто вогню на асфальті чи на плитці не палитиме… За безпекою до­вкола багать наглядатиме спе­ціальний персонал.

Як розповіла «ВЗ» керів­ниця управління туриз­му Львівської міської ради Христина Лебедь, ватри для колядування — новинка для міс­та. Чиновниця каже, над іде­єю працювало відразу кілька (!) управлінь Львівської міської ради. «Різдво у Львові - це за­вжди про тепло, родинний за­тишок і єднання, — нагадує пані Лебедь. — У час війни для нас важливо дарувати цю атмос­феру як львів'янам, так і гостям нашого міста: чи це туристи, чи внутрішньо переміщені україн­ці, чи військові, які проходять лікування. Хочемо, щоб усі, хто гулятиме вуличками Львова в цей святковий час, почувалися частиною однієї великої укра­їнської родини. Беріть рідних та друзів і приходьте до ватр — разом прославляти Рождество Христове».

Для всіх охочих долучитись до колядувань, каже Христи­на Лебедь, у місті безкоштов­но поширюватимуть Різдвяний співаник, розроблений міським управлінням туризму й Львів­ським скансеном. У ньому зі­брали одинадцять колядок, що походять з різних регіонів України. Співаники можна взяти у Центрі туристичної інформа­ції Львова, що на площі Ринок, 1, Пороховій вежі й Муніципаль­ному мистецькому центрі.

Також на Різдвяні свята у Львові організують благодій­ну акцію «А за тую коляду дай­те гривню ЗСУ». Збирають ко­шти на закупівлі FPV-дронів, аби наші захисники й захисниці знищували на фронті ще біль­ше ворогів.

Схожі новини