Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські водії на кордоні планують оголосити голодування — ЗМІ

  • 01.12.2023, 15:20
  • 644

Українські водії на КПП «Корчова-Краківець» готові оголосити голодування через блокування польськими перевізниками кордону

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це пише Радіо Свобода.

Водій міжнародних перевезень Роман Власюк розповів, що близько 200 українських водіїв, які стоять поблизу пункту пропуску «Корчова», оточила місцева поліція. За його словами, українські водії йшли, щоб поспілкуватися з польськими протестувальниками, але поліція їх зупинила.

«Нас заблокували серед поля. Нас тут близько 200 водіїв. Поліцейські сказали, що по їхніх законах згромадження людей в такій кількості не дозволено. Вони в повній амуніції, з балонами, газами, „перцівками“», — сказав Власюк.

За словами водія, з польськими перевізниками домовилися 30 листопада, що вони пропускатимуть сім авто на годину. Але працювала ця домовленість недовго, до 22:00.

«Далі домовленість була зірвана і нас знову поставили на один автомобіль в годину. Зараз тільки на „Корчовій“ ми маємо заблокованих 2000 вантажівок, тобто в Україну в очікуванні 2000 машин експорту», — сказав водій.

Він розповів, що двох українських водіїв пропустили на переговори до поляків. Вимоги українських перевізників — пропустити одним виїздом всі машини, які мали вночі поїхати згідно з домовленостями про «7 машин на годину». А також — надалі збільшити пропуск до 14 машин в годину.

«Якщо наші умови не будуть виконані ми офіційно заявляємо про голодування. Ми відмовляємося від волонтерської допомоги. Ми переходимо тільки на воду і чай», — заявив Роман Власюк.

Схожі новини