Передплата 2024 «Добрий господар»

росія передасть Ірану винищувачі, — ЗМІ

  • 28.11.2023, 13:00
  • 416

Іран отримає від рф винищувачі Су-35 та вертольоти Мі-28

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Іран та росія домовилися про постачання Тегерану винищувачів Су-35 російського виробництва, ударних вертольотів Мі-28 та навчально-тренувальних літаків Як-130.

Про це заявив заступник військового міністра Ірану генерал Махді Фарахі.

Він заявив про завершення планів щодо включення до бойових підрозділів іранських збройних сил винищувачів Су-35, ударних гелікоптерів Мі-28 та навчально-тренувальних літаків Як-130.

За його словами, «ці три сучасні військові літаки обов’язково будуть у розпорядженні Ірану, і зараз цей процес уже триває».

ВПС Ірану мають лише кілька десятків ударних літаків, включаючи російські літаки, а також застарілі американські моделі, придбані до Ісламської революції 1979 року.

В останні роки Іран не придбав жодного нового винищувача, за винятком кількох російських винищувачів МіГ-29 у 1990-х роках.

Іран та рф підписали великі угоди у військовій сфері. За даними журналістів, у вересні ВПС Ірану отримали перші навчально-тренувальні літаки Як-130 російського виробництва.

Як-130 є дозвуковим двомісним реактивним навчально-тренувальним і легким бойовим літаком. Він нібито має допомогти іранським військовим льотчикам отримати підготовку з управління новими винищувачами, зокрема — Су-57.

Схожі новини