Передплата 2024 «Добрий господар»

«росія знову краде наше зерно і вбиває людей, але тепер ми вміємо захищатися»

  • 25.11.2023, 18:10
  • 609

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради на спеціальному засіданні з вшанування 90-х роковин Голодомору заявив, що ворог і тепер має ту саму мету — знищити український народ

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Порошенко наголосив: на відміну від подій минулого століття, після 2014 року Україна створила армію і вміє захищатися.

Порошенко також сказав, що нічна масована атака ворожих шахедів була спеціально запланована на цю дату. «Я думаю, що це був спеціальний „подарунок“ від росії до 90-х роковин Голодомору. Ніяк не змиряться», — зауважив пʼятий президент.

«Так само символічним стало знищення на окупованій Херсонщині памʼяток жертвам Голодомору. Хочу наголосити: перед вторгненням на кордонах України була сконцентрована не лише військова техніка, а й зерновози для вивезення з перших годин українського збіжжя», — сказав Порошенко.

«Через 90 років нам все ще важливо притягнути до відповідальності тих, хто влаштував Голодомор і тих, хто продовжує це зараз. Непокаране зло повернеться», — переконаний Петро Порошенко.

Він також нагадав, що рішення Верховної Ради України про визнання Голодомору геноцидом було ухвалене лише 17 років тому із запасом лише у два голоси. З тих пір десятки держав світу визнали Великий Голод спланованим вбивством, геноцидом. Порошенко звернувся англійською до представників країн-партнерів, які приїхали до Києва для вшанування памʼяті жертв Голодомору, і подякував їм за солідарність. Він також зауважив у відповідь на хамський випад деяких депутатів, що їм варто вчити англійську, бо колись вона їм таки згодиться.

«Уявіть собі, яку відстань ми пройшли з того часу. росіянам не потрібні наші території. Ні Донбас, ні Крим, ні Запоріжжя, ні Херсон. росіянам потрібні життя українців. Але чим ми зараз відрізняємося від трьох етапів Голодомору? Тим, що ми вміємо захищатись. Ми створили Збройні Сили. Разом з нашими партнерами. І я хочу висловити їм слова подяки. Дякую Збройним Силам. Дякую українському народу. Ми переможемо», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини