Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ми не дамо забути ні Голодомор, ні війну, яку розвʼязала росія»

  • 25.11.2023, 12:10
  • 504

Петро Порошенко у роковини Голодомору-геноциду українського народу наголошує, що через 90 років росія знову прийшла вбивати наших людей

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Сьогодні, повертаючись з фронту, ми заїжджали в Київ під звуки шахедів, зеніток та канонаду нашого ППО. Потвори обстріляли Київ. В День памʼяті жертв Голодомору 1932−1933 років», — написав Порошенко.

«Скільки страху в цих датах. Болі та ненависті. Минуло 90 років з того часу, багато трагедій пережила Україна, але страшнішого лиха, як геноцид українського народу, ми не знали. До 24 лютого 2022 року. Непокаране зло повертається. Тоді світ заплющив очі. А нині правонаступниця радянської імперії зла путінська росія знову прийшла на нашу землю. По наших дітей, по наші життя», — зазначив пʼятий президент.

«У 32-му вони вбивали голодом, сьогодні — кулями, ракетами та безпілотниками. Протягом десятиліть за одне лише згадування про Голодомор можна було заплатити роками неволі. Сьогодні кремль так само відчайдушно намагається приховати свої злочини», — зазначив Порошенко.

«Але у нього не вийде. Бо світ вже не той. І ми вже не ті. Ми не дамо забути ні Голодомор, ні війну, яку розвʼязала росія. Ми будемо битися до перемоги. І памʼятати всіх невинно закатованих та вбитих українців», — додав Петро Порошенко.

Схожі новини