Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Швеція виділить понад 7 млн доларів на відбудову освіти в Україні

  • 18.11.2023, 09:35
  • 556

Уряд Швеції виділить 75 мільйонів шведських крон (понад 7 мільйонів доларів) на відбудову українських шкіл і дошкільних закладів

Фото умовне
Фото умовне

Про це йдеться в пресрелізі шведського уряду.

Кошти спрямують у Надзвичайний фонд ЮНЕСКО, який підтримує ремонт та реконструкцію пошкоджених та зруйнованих приміщень дошкільних та шкільних закладів. Зокрема, на них обладнають укриття в закладах освіти і забезпечать їхнє утеплення на зиму.

За словами міністра міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Югана Форсселла, підтримку нададуть у відповідь на запит Міністерства освіти й науки України.

У повідомленні шведського уряду також зазначили, що відсутність в освітніх закладах укриттів, які функціонують, обмежує кількість дітей, які можуть відвідувати їх, і перешкоджає працездатності батьків цих дітей.

«Надзвичайно важливо, щоб діти та учні могли продовжувати навчання без тривалих перерв, а дошкільні заклади та школи були для них безпечним місцем», — сказала шведська міністерка шкіл Лотта Едхольм. На її думку, кошти, які виділила Швеція, допоможуть у цьому.

Схожі новини