Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна просить донорів не зменшувати фінансування гуманітарних проєктів в Україні, — Верещук

  • 17.11.2023, 19:15
  • 599

Міжнародні донори почали зменшувати фінансування важливих гуманітарних проєктів в Україні

Ірина Верещук. Фото Укрінформ
Ірина Верещук. Фото Укрінформ

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Починається зимовий період. Наступний рік загалом буде непростим. Ситуація ускладнюється зменшенням міжнародної допомоги, і, зокрема — на гуманітарне реагування», — зазначила очільниця міністерства.

Відтак вона закликала міжнародних та українських гуманітарних операторів і донорів перерозподілити ресурси так, щоб зменшення міжнародної допомоги не відобразилось на важливих проєктах з гуманітарного реагування.

«Тут я маю на увазі проєкти, які охоплюють десятки та сотні тисяч людей. Такі, як, наприклад, проєкт „Прихисток“, вінтерізація або евакуація з небезпечних районів», — наголосила Верещук.

«Окреме прохання до донорів не розпорошувати ресурси та сфокусувати їх на соціально гострих пріоритетних напрямах, на крупних проєктах з охопленням великої кількості людей. Якщо для цього треба припинити, призупинити або відкласти реалізацію менш важливих або менш соціально гострих проєктів, то нехай так і буде. Якщо треба зрізати ваші адміністративні витрати, то, будь ласка, зробіть це», — наголосила голова Мінреінтеграції.

Схожі новини