Передплата 2024 «Добра кухня»

«Влада безвідповідально поставилась до відзначення Героїв оборони міста Херсон»

  • 13.11.2023, 09:57
  • 617

Оксана Погомій про нагородження захисників Херсону: когось «загубили», про поранених взагалі забули

Активістка ГО «Справа Громад» з Херсону Оксана Погомій, яка всю окупацію допомагала людям і зараз підтримує тих, кому найважче, пише на своїй сторінці у Facebook, що влада безвідповідально поставилась до відзначення Героїв оборони міста. Вона повідомила, що принаймні одне прізвище загиблого «загубилось» в указі про нагородження. Також Погомій повідомила, що родичі бійців ТРО через суд намагаються змусити військову частину визнати їх військовослужбовцями, але суди затягуються.

«Бузковий і Ліцей. Загиблі, поранені та живі. Прошу прочитати до кінця. Вчора на день звільнення Херсону нагородили посмертно орденом „За мужність“ III ступеня загиблих Героїв. Але! Подання робила ОВА (за що велика подяка), а не військова частина (як повинно було б статись)», — зазначає Погомій.

«Але! В поданні були всі прізвища загиблих в тому бою (я перевірила), а одного загиблого — Щогольова Андрія Володимировича, в списках нагороджених немає. В мене язик не повертається сказати „загубили“. Це про ставлення в ОП до такої важливої справи… роблять аби як», — пише волонтерка.

«Подання робили на Героїв України, а отримали інше…

І якщо в ОП думали, що «і так буде норм», то я хочу сказати — спробуйте взяти автомат і піти з ним проти танків!", — обурюється Оксана Погомій.
«Головне — це нагородження ніяким чином не стосується іншої справи — визнання загиблих тими, хто загинув в бою, як військовий! Ми вже виграли дві справи по загиблих, але сьогодні я узнаю, що військова частина, щоб не виконувати рішення суду, подала на апеляцію! Совість? Честь? Гідність? Ні. Не чули», — пише жінка.

«А про поранених, живих, хто проявив хоробрість і мужність, забули… І вишенька на торті - пан очільник нашої бригади Катинський тим же Указом нагороджений орденом Богдана Хмельницького. Хоча до звільнення Херсону не має жодного стосунку. Він був тоді за 200 км від нашого міста в зовсім іншому підрозділі», — констатує Оксана Погомій.

«Тому — не зупиняємось! Працюємо далі! Попереду багато роботи. Слава Україні! Слава тим, хто загинув за те, щоб ми жили! І прошу максимальний репост!», — звернулася активістка до небайдужих українців.

Схожі новини