Передплата 2024 «Добра кухня»

В «Укренерго» розповіли про стан енергосистеми в Україні

  • 17.10.2023, 13:30
  • 410

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів під час опалювального періоду

Світло. Фото умовне
Світло. Фото умовне

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

У компанії зазначають, що сьогодні, 17 жовтня, Україна імпортує електроенергію лише протягом однієї години ввечері з Молдови, загальним обсягом 10 МВт-год. Водночас експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години (період активної роботи сонячних електростанцій) з загальним обсягом 3829 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт.

Добовий максимум споживання електроенергії 16 жовтня був зафіксований вдень, об 11:40.

«Причина — збіг двох факторів: відчутне похолодання протягом доби та початок робочого тижня. Вчора середньодобова температура була на майже на 6 °C нижче, ніж у попередній робочий день, п’ятницю, 13 жовтня (8°C проти 13,9°C).Показник максимуму вчора був на 5,4% вище за добовий максимум п’ятниці. Показник максимуму вчора був на 5,4% вище за добовий максимум п’ятниці», — йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» також поінформували, що через негоду частково знеструмлено 3 населені пункти в Кіровоградській області, а через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів.

«В результаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. В Дніпропетровській області на ранок енергоживлення споживачів відновлено. В інших областях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини