Передплата 2024 «Добрий господар»

За проїзд «туди-сюди» третину зарплатні потрібно викласти

Не тільки пасажири, а й керівники розташованих у Дрогобицькому районі ОТГ не згідні з підвищенням тарифу. Це з’ясувалося на розширеному засіданні голів територіальних громад

У ньому також взяли участь начальник управління транспорту й зв’язку Львівської обласної військової адміністрації Степан Рудницький та перший заступник голови Дрогобицької районної військової адміністрації Роман Шлярп. З 8 жовтня підвищення відбулися на багатьох маршрутах району.

Найбільше обурення викликали дії перевізників, які обслуговують маршрути Дрогобич — Трускавець та Дрогобич — Борислав.

У першому випадку ціну на проїзд, як наголосив заступник директора департаменту міського господарства Дрогобицької міськради Тарас Кучманич, підняли на 60%, а в другому — на 40%.

Головуючий на засіданні міський голова Дрогобича Тарас Кучма поінформував присутніх, що в міській раді провели попередній аналіз причин, які, як стверджують самі перевізники, змусили їх підвищити тариф, і дійшли висновку: відбулось необґрунтоване підвищення платні за проїзд.

Якщо залишити все, як є, пасажирам з мінімальним окладом, які, наприклад, до праці щодня зранку добираються з Дрогобича до Борислава чи Трускавця, а після завершення робочого дня — назад до місця проживання повертаються, упродовж місяця за проїзд «туди-сюди» доведеться викласти майже третину зарплатні. На засідання запросили й перевізників. Як виявилось, далеко не всі так різко підняли ціни, як це було зроблено на згаданих вже двох маршрутах. До Степана Рудницького найбільше надійшло запитань. Також виступили заступники міських голів Дрогобича та Трускавця Роман Бейзик та Святослав Стефанчук, міський голова Борислава Ігор Яворський та голова Східницької ОТГ Іван Піляк. Кілька слушних пропозицій про налагодження більш дієвого контролю за діями перевізників, які у всьому повинні дотримуватись договорів, пролунало від Тараса Кучманича. Підвищення мають відбуватись лише після того, як перевізники доведуть кончу необхідність у цьому. Не лише пасажирів про свої рішення слід завчасно інформувати, а й замовників.

Близько двох годин знадобилось на «дебати», які відбулись у світлиці Дрогобицької ратуші. Перевізників, які підвищили ціну на проїзд без дотримання обов’язкових для цього процедур, як сказав Степан Рудницький, зобов’яжуть повернутись до «старих» тарифів. Підвищення відбудеться лише після детального аналізу ЛОВА запропонованих перевізниками тарифів.

Схожі новини