Передплата 2024 ВЗ

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні побував у прикордонних підрозділів на Чернігівщині

  • 12.10.2023, 11:09
  • 564

Новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс здійснив візит до прикордонних підрозділів на Чернігівщині

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс, який розпочав свою роботу в Україні у вересні місяці, вперше побував в прикордонних підрозділах. Разом з Головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком він ознайомився з роботою прикордонників в межах Чернігівської області.

Сергій Дейнеко розповів пану Мартіну Гаррісу про ситуацію на кордоні нашої країни з росією та білоруссю, а також про заходи, які вживає прикордонне відомство для охорони та оборони державного кордону.

У ході візиту Мартін Гарріс мав змогу ознайомитися із засобами та технікою, що використовуються прикордонниками в захисті держрубежу, умовами служби під час здійснення оборонних заходів.

«Ділянці українсько-російського та українсько-білоруського кордону прикордонники приділяють особливу увагу. Це також пов’язано з постійними провокаціями зі сторони країни-агресора. Щодобово прикордонні громади потерпають від обстрілів з боку росії, які вона здійснює зі своєї території. Проте, не зважаючи на усі труднощі, прикордонники стійко виконують покладені на них завдання», — зазначив керівник ДПСУ.

Сергій Дейнеко подякував Уряду Великобританії та Посольству Великої Британії в Україні за підтримку, спрямовану на розвиток та посилення роботи прикордонного відомства, збільшення його обороноздатності.

«Перед нашими людьми я хочу подякувати особисто Вам, Уряду та всьому народу Великої Британії за ту неймовірну підтримку, яку ви надаєте з першого дня повномасштабного вторгнення і для України, і в тому числі для Державної прикордонної служби! Ми точно не підведемо! Розуміємо всю відповідальність, яка лежить на нас по забезпеченню надійної охорони і оборони державного кордону, захисту разом з іншими українськими захисниками всієї нашої території. Україна стоїть на захисті демократичних цінностей і миру», — наголосив Сергій Дейнеко.

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні висловив слова подальшої підтримки та подякував прикордонникам за службу.

«Дуже дякую Вам за Вашу службу, тому що ви захищаєте не тільки кордони вашої країни, ви захищаєте всю Європу, ви захищаєте принципи міжнародного миру, міжнародного права. Ваша служба — це натхнення для нас. Ми пишаємось тим, що Україна та Велика Британія дуже тісно пов’язані. Велика Британія підтримує Україну до Перемоги і буде підтримувати і після Перемоги!», — сказав Мартін Гарріс.

Схожі новини