Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко закликав ЄНП подвоїти зусилля для посилення санкцій і конфіскації активів росії

  • 11.10.2023, 12:08
  • 538

Петро Порошенко у Брюсселі провів зустріч з президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером

Петро Порошенко та Манфред Вебер
Петро Порошенко та Манфред Вебер

«Подякував за незмінну лідируючу роль нашої політичної родини „народників“, до якої належить „Європейська Солідарність“, у посиленні всебічної політичної, військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні з боку інституцій та держав-членів ЄС», — пише лідер партії у Facebook.

Порошенко також поінформував президента Вебера про ситуацію на фронті та потреби Збройних Сил України для ефективної оборони і звільнення тимчасово окупованих територій.

«Закликав Європейську народну партію подвоїти зусилля для просування питань щодо посилення санкцій проти агресора та конфіскацію заморожених російських активів для їх використання на цілі відновлення України», — повідомив Петро Порошенко.

Під час зустрічі також обговорили процес підготовки Євросоюзу до наступної хвилі розширення, частиною якої стане й Україна.

«Звернувся до Президента ЄНП з проханням сприяти схваленню лідерами ЄС у грудні рішення про початок передвступних переговорів з Україною. Окремо обговорили прогрес України у досягненні критеріїв членства в Європейському Союзі. А саме про зміцнення демократичної стійкості в Україні, необхідності посилення антикорупційної політики, незалежності правосуддя, зміцнення політичного та медіа плюралізму. Домовились продовжувати тісну партійну координацію щодо порядку денного ЄС та демократичних реформ в Україні», — пише Петро Порошенко.

Довідково:

Європейська народна партія — це найбільше політичне об'єднання Євросоюзу, яке включає 83 партії та партнерів з 44 країн, президента Європейської Комісії, президента Європарламенту, 10 глав держав та урядів ЄС і 3 країн, що не входять до ЄС, 10 членів Єврокомісії та найбільшу фракцію у Європейському парламенті.

«Європейська Солідарність» офіційно увійшла до Європейської народної партії у 2019 році, а співпраця з ЄНП розпочалася ще у 2014-му. 13 лютого 2023 року Петро Порошенко повідомив, що партія «Європейська Солідарність» виконала необхідні умови для отримання статусу Асоційованого члена Європейської народної партії. «Європейська Солідарність» офіційно отримала статус асоційованого члена Європейської народної партії 10 березня 2023 року.

Схожі новини