Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хорватія допоможе розмінувати Україну, — міністр

  • 02.10.2023, 15:40
  • 637

Хорватський народ «дуже добре розуміє, через що проходить Україна — тому що ми мали такий досвід агресії у 1990-х роках»

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві.

«Менш ніж за два дні Хорватія разом з Україною прийматиме у Загребі міжнародну донорську конференцію з розмінування в Україні. Ми сподіваємося привернути увагу світової спільноти до цього важливого питання, яке Хорватія, як і Європейський Союз, розглядає як умову для відновлення України», — сказав він.

«Саме тому ми можемо надати і надаємо допомогу в багатьох сферах — від розмінування та відновлення до розслідування воєнних злочинів», — додав він.

За словами хорватського міністра, Рада ЄС у Києві також є «сигналом того, наскільки ми єдині у нашій підтримці України».

«Сьогодні ми обговоримо, як ми можемо посилити наші зобов’язання щодо безпеки України відповідно до потреб України. Звичайно, Хорватія вітає і підтримує всі ці зусилля», — наголосив він.

Схожі новини