Передплата 2024 ВЗ

У Стрию керівниця управління міської ради та директор будівельної компанії нажились на понад пів млн грн

  • 29.09.2023, 13:15
  • 896

На Львівщині судитимуть директора будівельної компанії - підрядника та керівницю одного з управлінь Стрийської міської ради, які під час ремонту стадіону заволоділи бюджетними коштами у сумі більше ніж 500 тис гривень

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

Як встановили правоохоронці, для проведення капітального ремонту стадіону «Сокіл», розташованого у місті Стрий, між Стрийською міською радою та однією з будівельних компаній був укладений відповідний договір. У подальшому підрядник вніс до актів виконаних робіт свідомо неправдиві відомості, завищивши обсяги проведених робіт, а замовник — керівниця одного з управлінь Стрийської міської ради, погодила ці акти.

Внаслідок таких злочинних дій територіальній громаді завдано збитків на суму майже 520 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили директору підрядної організації про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на термін до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також про підозру оголосили і керівниці управління Стрийської міської ради. Їй загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо відсторонення керівниці управління міської ради від займаної посади, а також обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Схожі новини